ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Χρειαζόμαστε τον πολυμήχανο πατριώτη Οδυσσέ


Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι να πάρει πίσω τον κόσμο που του έκλεψαν. Στην αρχή διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η επίτευξη του στόχου του. Να σώσει τη χώρα από τους εχθρούς της και όχι μια στείρα αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα…

του Θόδωρου Κατσανέβα (καθηγητή οικονομικών στο ΠΑ.ΠΕΙ.)

Όταν έρχεται η ώρα, όταν τους έχει συγκεντρώσει όλους σε ένα δωμάτιο, τότε  φανερώνεται πάνοπλος και εκφράζει την οργή του. Η πατρίδα και η οικογένειά του είναι το υπέρτατο αγαθό και οι μνηστήρες το καταχράστηκαν. Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο Αντίξοος. Είναι η Αντί-Νόηση, αυτό που μας κάνουν τώρα εκείνοι που επιβουλεύονται τη χώρα μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, ώστε να μη σκεφτόμαστε καθαρά. Ισοπεδώνουν όλες τις πολιτικές και τους πολιτικούς και μας μετατρέπουν σε απολίτικα όντα για να μας ελέγχουν. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος στόχος του Οδυσσέα είναι ο Ευρύ-Μαχος. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, με κάθε μέσο, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής. Ακολουθεί ο Αμφί-Νομος. Αυτός που διαστρεβλώνει το νόμο και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι αμφισβητίας εκ του ασφαλούς, χωρίς να παίρνει θέση.
Επόμενος αντίπαλος του πολυμήχανου Οδυσέα είναι ο Αγέ-Λαος. Αυτός που άγει, ο χωρίς ιδανικά δημαγωγός που παραπλανεί το λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του Αντι-Νου και τον μετατρέπει σε άβουλη ελεγχόμενη αγέλη.Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη. Κρύβουν βαθύτατα νοήματα που οφείλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε, να μάθουμε απ’ αυτά. Τι να κάνουμε, πως να πολεμήσουμε, να αντισταθούμε, να αποτινάξουμε το ζυγό της υποτέλειας που επικρεμάται πάνω στη χώρα.
Ο Αντίξοος είναι ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός πρέπει να εξοντωθεί πρώτος. Ο αρχαίος Έλληνας ήρωας, τον σκοτώνει ρίχνοντας ένα βέλος στο λαιμό, το όργανο της ομιλίας, δηλαδή της επικοινωνίας που τη χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων.
Το ίδιο θα έκανε και σήμερα απέναντι στην ασύδοτη προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει τα περισσότερα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας, οφείλουμε να διδαχτούμε από τα Ομηρικά έπη και το πνεύμα του πολυμήχανου πατριώτη Οδυσσέα.

freepen.gr

22 Σεπτεμβρίου, 2012 - Posted by | ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, S O S

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: