ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

ΣΥΡΙΑ:Ελεύθεροι οι απαχθέντες Μητροπολίτες


Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί την Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούενο τη θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d'Orient σε ανακοίνωσή της. Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται ακόμα απο το υπουργείο Εξωτερικών.

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί την Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούενο τη θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d’Orient σε ανακοίνωσή της. Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται ακόμα απο το υπουργείο Εξωτερικών.

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί την Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d’Orient σε ανακοίνωσή της.

Άγνωστοι είχαν απαγάγει τη Δευτέρα  τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη και τον συρορθόδοξο Μητροπολίτη, ενώ φέρονται ως νεκροί ο οδηγός και ο διάκονος του Μητροπολίτη.

Πάντως μέχρι στιγμής η είδηση δεν έχει αναρτηθέι στην επισημη ιστοεσελίδα της  οργάνωσης, όπου υπάρχει κάλεσμα για  την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ

Από την πρώτη μέρα της αιχμαλωσίας του Ευγένιου, που διήρκησε 100 ημέρες, οι αντάρτες, επειδή είδαν ότι φοράει Σταυρό, προσπάθησαν να τον κάμψουν ψυχικά, ώστε να καταφέρουν-αν ήταν δυνατό-να τον αναγκάσουν να αρνηθεί την πίστη του, να βγάλει το Σταυρό, να γίνει μουσουλμάνος και να τον κάνουν δήμιο και φονιά των άλλων Ρώσων αιχμαλώτων. Ο Ευγένιος, βέβαια, αρνήθηκε όλες τις προτάσεις και, παρά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, τα πάμπολλα βασανιστήρια και τις υποσχέσεις ότι θα ζήσει αν βγάλει το σταυρό του, δεν μπόρεσαν να τον κάμψουν.

Αργότερα, οι ίδιοι οι αρχηγοί των ανταρτών είπαν στη μητέρα του: «εάν ο γιος σου γινόταν σαν ένας από εμάς, δε θα τον αδικούσαμε».

Στις 23 Μαΐου του 1996, δηλαδή την ημέρα των γενεθλίων του, πήραν τους τέσσερις αιχμαλώτους στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και τον Ευγένιο, για να τους σκοτώσουν. Πρώτα σκότωσαν τους τρεις συναιχμαλώτους του. Έπειτα, πρότειναν για τελευταία φορά στον Ευγένιο να βγάλει το Σταυρό λέγοντας ότι «ορκιζόμαστε στον αλλάχ ότι θα ζήσεις». Ο Ευγένιος και πάλι αρνήθηκε και τότε υπέστη το φρικτό του μαρτύριο. Τον έσφαξαν με μαχαίρι κόβοντας εντελώς το κεφάλι του, αλλά δεν τόλμησαν να βγάλουν το Σταυρό από το λαιμό του. Τον έθαψαν μεν με το σταυρό, αλλά χωρίς το κεφάλι.

Τσετσένοι ισλαμιστές μισθοφόροι είναι οι απαγωγείς του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και του Συρο-ορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Yohanna Ibrahim και δολοφόνοι ενός διάκονου και του οδηγού του Μητροπολίτη, αναφέρουν πηγές ρωσικές πηγές στο defencenet.gr.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν αφιχθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες από την Τουρκία περίπου 1500 Τσετσένοι μισθοφόροι (Muhajireen Brigade), με ηγέτη τον Αμπού Ομάρ (φωτό, με την κόκκινη γενειάδα), οι οποίοι προβαίνουν και στα χειρότερα εγκλήματα κατά των Ελληνορθοδόξων Σύρων.
Οι ίδιοι είχαν απαγάγει και δολοφονήσει το καλοκαίρι και έναν Ελληνορθόδοξο ιερέα. Είναι μια ομάδα που δρα ανεξάρτητα , έχει στενές σχέσεις με την αλ Νούσρα που είναι ο συριακός κλάδος της αλ Κάϊντα και διακρίνονται για την σκληρότητά τους.
Είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χριστιανικής συνοικίας στο Χαλέπι και μαζί με τους Σαουδάραβες και Υεμενίτες μισθοφόρους έχουν διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα.
Οι πιθανότητες να βρεθεί ζωνταντός ο Μητροπολίτης Χαλεπίου είναι, δυστυχώς, περιορισμένες, αφού συνήθως οι Τσετσένοι παίρνουν τα λύτρα και εν συνεχεία δολοφονούν τα θύματά τους.
«Σε ομάδες Ουαχαμπιτών (εξτρεμιστές σουνίτες, όπως οι Τσετσένοι) εξοπλισμένων και χρηματοδοτούμενων από ξένες δυνάμεις που επέβαλλαν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία» απέδωσε, με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ του Πατριαρχείου Ρωσίας, Ιλαρίωνας, την απαγωγή των δύο ιεραρχών, που σημειώθηκε στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
 
Οι Τζααμίτες, όπως αποκαλούνται στη Συρία οι συγκεκριμένοι αντάρτες, έχουν – κατά τον κ. Ιλαρίωνα – ως μια από τις βασικές τους προτεραιότητες την εξόντωση των Χριστιανών από την περιοχή.
Και όλα αυτά ενώ η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά διά του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου δίνει ρεσιτάλ υποστήριξης αυτών των ισλαμικών αποβρασμάτων στο όνομα του «εκδημοκρατισμού» της Συρίας με διαδοχικές δηλώσεις του Δ.Αβραμόπουλου και συμμετοχής του στις συνεδριάσεις των «Φίλων της Συρίας».
Δηλαδή των δυτικών που εξίσου παραμένουν αδιάφοροι απέναντι στον διωγμό των καθολικών χριστιανών της χώρας (συνολικά περίπου 2,5 εκατ. είναι οι χριστιανοί κάτοικοι της Συρίας με το 70% του ποσοστού αυτού να είναι ελληνορθόδοξοι και το υπόλοιπο καθολικοί, μαρωνίτες κλπ, ενώ το ιστορικό Πατριαρχείο της Αντοχείας, ένας από τα τέσσερα της Ορθοδοξίας, αποτελεί λίκνο του ελληνορθόδοξου πολιτισμού).
Στις 13 Ιουλίου του 2012 αδιαφορώντας τελείως για την τύχη των Ελληνορθοδόξων και γενικότερα για την τύχη των χριστιανών της Συρίας το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη στην ακόλουθη πρωτοφανή δήλωση:
«Όλες οι πλευρές στη Συρία, και κυρίως το καθεστώς, που έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του και στέκεται εμπόδιο στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης, οφείλουν να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο συριακό δράμα και να προτάξουν επιτέλους τα συμφέροντα του Συριακού λαού πριν από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα.»
Δηλαδή επειδή οι ισλαμιστές – κατά κύριο λόγο – εξοπλίστηκαν από την Δύση και τα μοναρχο-ισλασμικά αραβικά καθεστώτα,  κυβέρνηση της Συρίας … έχασε τη νομιμοποίησή της. Προφανώς για να σφαχθούν με μεγαλύτερη άνεση οι Ελληνορθόδοξοι…
Αλλά το χείριστο μήνυμα απουσίας της Ελλάδας από την προστασία των ανθρώπων της από τις αρχαίες κοιτίδες τους (οι Έλληνες βρίσκονται στην Συρία από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου) εστάλη από τον Δ.Αβραμόπουλο στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 όταν από την Πάφο στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, δήλωσε ότι «η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί».
Δεν έδωσε την ελάχιστη σημασία ούτε καν στη σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής που είχε γίνει μια εβδομάδα πριν στην οποία γινόταν έκκληση προς τα υπουργεία εξωτερικών των δυτικών χωρών που παίζουν ρόλο στην κρίση της Συρίας να λάβουν μέτρα για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών που διώκονται από τους ισλαμιστές.
Η απάντηση του ήρθε λίγες ημέρες μετά όταν σε άρθρο του στο «Αγιορείτικο Βήμα» το οποίο θεωρείται ότι απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις των ισχυρών Μονών του Αγίου Όρους ο μοναχός Παϊσιος από το κελί των Σαββαίων στη Καψάλα του Αγίου Όρους έγραψε:
««Η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί», είπε ο κ. υπουργός και ξεσήκωσε θύελλα
αντιδράσεων στην Αθωνική πολιτεία. Καθώς οι αντικαθεστωτικοί που υπερασπίστηκε ο κ. Αβραμόπουλος σφαγιάζουν τους Χριστιανούς».

Μας άφησε έκπληκτους ο υπουργός εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος  με τις προκλητικές δηλώσεις τους  για τη Συρία  και την ανοιχτή υποστήριξη
του στους μουσουλμάνους οι  οποίοι την ίδια ώρα σφαγιάζουν ορθόδοξους πιστούς   ανά τον κόσμο.

Η Αμερική το ίδιο κάνει  και στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και σε πόσες ακόμα χώρες,ο κ. Αβραμόπουλος ως γνωστόν, είναι μέλος της λέσχης
Μπίλντερμπεργκ, οι δηλώσεις του  εξυπηρετούν αυτές τις δυνάμεις»,
συνεχίζει στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο μοναχός Παϊσιος από το κελί των Σαββαίων  στη Καψάλα του Αγίου Όρους.

Και καταλήγει: «Ήταν ατόπημα η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου, δεν εκπροσωπεί τους Έλληνες, διότι αυτά  που είπε, δεν εκφράζουν κανέναν Έλληνα»,
Δεν υπάρχει θέμα υποστήριξης στο καθεστώς Άσαντ. Άλλωστε τα μπααθικά καθεστώτα ήταν αυτά που πρώτα κυνήγησαν τους χριστιανούς στις αραβικές χώρες θεωρώντας ότι είναι κατάλοιπα των αποικιοκρατών. Έστω και αν τα τελευταία 20 χρόνια η κατάσταση για τους χριστιανούς είχε βελτιωθεί δραματικά. Αλλά να μην υπάρχει ούτε μία φωνή υπερ των Ελληνορθοδόξων μετά από τόσες σφαγές, αυτό ξεπερνάει οποιαδήποτε διπλωματική σκοπιμότητα…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

23 Απριλίου, 2013 - Posted by | ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ορθοδοξία - Orthodoxia, ΣΥΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: