ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κατά την υποδοχή από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του Σκοπιανού, Αλβανικής καταγωγής, ομολόγου του Ταλάτ Τζαφέρι


akousasΟ εθνικός ύμνος της ΠΓΔΜ, ο οποίος στους στίχους του αναφέρεται σε «Μακεδονία», σε «Αιγαίο» και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά, δεν ακούστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κατά την υποδοχή από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του Σκοπιανού, Αλβανικής καταγωγής, ομολόγου του Ταλάτ Τζαφέρι

Ο εθνικός ύμνος της ΠΓΔΜ, ο οποίος στους στίχους του αναφέρεται σε «Μακεδονία», σε «Αιγαίο» και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά, δεν ακούστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κατά την υποδοχή από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του Σκοπιανού, Αλβανικής καταγωγής, ομολόγου του Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Σκοπιανός ΥΠΑΜ επισκέπτεται το ΥΠΕΘΑ, έστω και αν η επίσκεψη αυτή έχει χαρακτηριστεί ως «εργασίας».

Το γεγονός ότι η συνάντηση είναι «εργασίας» και όχι «επίσημη», βοήθησε στο να μην υπάρχει στρατιωτικό άγημα, μουσική μπάντα και ανάκρουση εθνικών ύμνων, και να αποφευχθεί μία «άκομψη» για την Ελλάδα (και τον υπουργό)στιγμή. Κατά τα άλλα όμως η υποδοχή του Σκοπιανού ΥΠΑΜ έγινε κανονικώς και με το πρωτόκολλο για παρόμοιες περιπτώσεις. Δηλ.ουλαμός μοτοσυκλετών της Αερονομίας συνόδευε το υπουργικό αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο του μέχρι τα σκαλιά του υπουργείου, ενώ και η σημαία της γειτονικής μας χώρας κυμάτιζε στον ειδικό ιστό του ΥΕΘΑ.

Κατά το καλοσώρισμά του ο Δ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη εργασίας του αλβανικής καταγωγής κ.Τζαφέρι ως «ιδιαιτέρως χρήσιμη και ουσιαστική», για να προσθέσει ότι «έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα καλής συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο Σκοπιανός ΥΠΑΜ στην σύντομη “on camera” δήλωσή του έκανε λόγο για «επιβεβαίωση από τις δύο χώρες ότι αποκαθιστούν μία νέα πορεία» και για «εμμονή στην οικοδόμηση καλών σχέσεων», ενώ προανήγγειλε την υπογραφή μονοετούς αμυντικής συνεργασίας».

 

Λ.Σ.Μ.

 

parapolitika

28 Ιανουαρίου, 2014 - Posted by | Γ.Ε.ΕΘ.Α., ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: