ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΕ,, Ιδρύεται νέα έδρα εβραϊκών σπουδών στο ΑΠΘ


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Συμφωνήθηκε χθες η ίδρυση νέας έδρας εβραϊκών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Γιάννη Μυλόπουλου με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, παρουσία του κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Μιλτιάδη Παπανικολάου, του αντιπροέδρου της ΙΚΘ Λάζαρου Σεφιχά, και του γενικού διευθυντή της Σαμουήλ Ιωσαφάτ.
 
15newworldorderquotesfoundinmoviestvandvideogames__articleΗ ΙΚΘ ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της έδρας, που αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
 
Στόχος είναι να αποτελέσει μέρος τόσο του προπτυχιακού, όσο και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, ώστε να αναπτυχθεί παράλληλα μια δυναμική για σχετική ερευνητική δραστηριότητα. 
 
«Είναι πολύ σημαντικό γιατί η έδρα υπήρχε και λειτούργησε από το 1930 ως το 1935 που την κατάργησε η δικτατορία του Μεταξά. Μετά ακολούθησε το Ολοκαύτωμα και σήμερα, μετά από εβδομήντα χρόνια, το ΑΠΘ αποφασίζει να την επανιδρύσει.
 
Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για μας, για το πανεπιστήμιο, αλλά και για την πόλη της Θεσσαλονίκης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαλτιέλ.
 
Από την πλευρά της Πρυτανείας, η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως «ιστορική», καθώς το ΑΠΘ και η ΙΚΘ συνεργάζονταν από καιρό για να επανιδρύσουν την έδρα.
 
Στόχος είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και η παραγωγή και η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ιστορίας και του εβραϊκού πολιτισμού».
 
Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η ίδρυση της έδρας Εβραϊκών Σπουδών ΑΠΘ «αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς ιδρύεται σε μια πόλη, η ιστορία της οποίας συνδέεται άμεσα με τον εβραϊκό πολιτισμό, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης αποτελούνταν, προ του Ολοκαυτώματος, κατά 20% από Εβραίους».
 
Το κόστος λειτουργίας της έδρας υπολογίζεται σε 50.000 ευρώ, ετησίως, τα οποία θα αναζητούνται κάθε χρόνο από χορηγίες.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΕΛΛΑΣ.+ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ+ΧΤΥΠΟΥΝ+ΤΗΝ+ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΡΑΙΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ

Ενα διαχρονικό χαρακτηριστικό του αντισημιτισμού είναι η λειτουργία των Εβραίων ως των αποδιοπομπαίων τράγων όταν η κοινωνία πάει κατά διαβόλου, (ή “κατά Ισραήλ” όπως προτιμούσε να λέει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος).

Abravanel, the Blog

«Πάμε κατά Ισραήλ» είπε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προκαλώντας αντιδράσεις Νέας Τάξης Πραγμάτων+ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ +

Αθήνα
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χρησιμοποίησε τη φράση «πάμε κατά Ισραήλ, ή μάλλον πάμε κατά διαβόλου» για να περιγράψει την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, προκαλώντας την αντίδραση της ισραηλινής πρεσβείας που έκανε λόγο για ατυχές γεγονός. Ο κ. Χριστόδουλος, μιλώντας στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου, και με την ευκαιρία της χειροτονίας ενός κληρικού, επισήμανε πως σήμερα «βλέπουμε ότι οι δυνάμεις του κακού δρούν υπονομευτικά σε αυτόν τον τόπο και προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την Ελλάδα, να δημιουργήσουν μία νέα τάξη πραγμάτων στην κοινωνία μας, ώστε ύστερα από μερικά χρόνια κανείς να μη θυμάται το Θεό και την Εκκλησία. »Θα σου πούν να μη μιλάς, γιατί διχάζεις το λαό, φέρνεις ακαταστασία στην κοινωνία και γίνεσαι παραίτιος κοινωνικής αναταραχής, ενω όλα είναι ωραία και ομαλά. Εάν θέλεις να είσαι καλός και γνήσιος ποιμένας, θα πρέπει να θέτεις την ψυχή σου υπέρ των προβάτων και θα πρέπει η γλώσσα σου να είναι ελεύθερη να λέει την αλήθεια.

»Αντίθετα εάν θέλεις την ησυχία σου, δεν θα μιλάς καθόλου, θα ευλογείς, θα αγιάζεις τον λαό και θα γεμίζεις τις τσέπες σου με χρήματα. Ηδη στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι άνθρωποι βιώνουν την εκκοσμίκευση και την έλλειψη πνευματικότητας, την οποία τώρα προσπαθούν να ξαναβρούν. Στη χώρα μας όμως κάποιοι ενεργούν με τρόπο ώστε αυτά που έχουμε να τα χάσουμε, διότι αυτά που διάβαζαν κάποτε ως φοιτητές νομίζουν ότι και σήμερα ισχύουν, ενω σήμερα στην Ευρώπη αλλάζουν», χαρακτήρισε, δε, τους τελευταίους «αξημέρωτους».

Ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ακόμη ότι ο αληθινός ποιμένας είναι εκείνος που δεν εγκαταλείπει το ποίμνιό του όταν βλέπει τον λύκο ερχόμενο, αλλά θυσιάζεται για τα λογικά πρόβατα και προτάσσει τα στήθη του για να τα προστατεύσει. «Αντίθετα, ο πληρωμένος ποιμένας, θεωρεί ότι τα πρόβατα ανήκουν σε άλλον και δεν ενδιαφέρεται γιαυτά, παρά μόνον για τον εαυτόν του» συμπλήρωσε.

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι πλέον ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, αλλά εντός των πυλών σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε και θα περάσουμε. Υπογράμμισε, δε, ότι ως κοινωνία «πάμε κατά Ισραήλ, ή μάλλον κατά διαβόλου».

Προσερχόμενος το βράδυ στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, ο κ. Χριστόδουλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι σήμαινε ότι η κοινωνία μας πηγαίνει «κατά Ισραήλ», είπε ότι πρόκειται περί μιας παροιμίας, η οποία υπήρχε πολύ πριν ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ.

Αντίδραση ισραηλινής πρεσβείας

Απαντώντας στη φράση του αρχιεπισκόπου «πάμε κατά Ισραήλ», η πρεσβεία του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Είναι ατυχές το γεγονός ότι μιλώντας σήμερα σε εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια απαρχαιωμένη έκφραση που τοποθετεί το κράτος του Ισραήλ σε αρνητικό πλαίσιο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αρχιεπίσκοπος σέβεται πλήρως τις υψηλές αρχές στις οποίες στηρίζεται το Κράτος του Ισραήλ».

Επικρίσεις από ΣΥΝ

«Ο αρχιεπίσκοπος κινδυνολογεί ανερυθρίαστα» σημειώνει ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ Ν.Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης επισημαίνει: «Οι Έλληνες πολίτες γινόμαστε για μια ακόμα φορά ακούσιοι θεατές και ακροατές ενός θεάτρου του παραλόγου στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Αυτή τη φορά εμφανίζεται ως αυτόκλητος ποιμενάρχης για να σώσει δήθεν το κινδυνεύον ποίμνιο. Ίσως έχει αναθαρρήσει από το ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ενώ αρνείται απολύτως κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση, θεσμοποιεί σταδιακά όλες τις σκοταδιστικές απαιτήσεις της ιεραρχίας.

»Ίσως, επίσης, να έχει αναθαρρήσει και από την επίσκεψη του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά πολυπληθούς κλιμακίου, εις το Άγιο Όρος. Σίγουρα, όμως, αισθάνεται απολύτως συνεπής προς την λαϊκή απαίτηση με την περαιωθήσα δήθεν αυτοκάθαρση της εκκλησίας.

»Η κοινωνία μας έχει καυτά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, υποφέρει από συντηρητικές νοοτροπίες και αναχρονιστικές επιλογές, με τις οποίες απόλυτα συμφωνεί ο κ. Χριστόδουλος. Επί τη ευκαιρία, επισημαίνουμε την εντελώς άστοχη και άσχετη εμπλοκή του Ισραήλ σε αυτό το παραλήρημα, που επαναφέρει την ιδεολογία του εσωτερικού εχθρού στην πολύπαθη κοινωνία μας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

9 Φεβρουαρίου, 2014 - Posted by | + ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ +, ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Εβραίοι, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΣΟΝΙΑ, ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, Οι Αδιάλλακτοι Αιρετικοί, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, μυστικές υπηρεσίες, KISSINGER - ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: