ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Κηδεύτηκαν θύματα της τουρκικής εισβολής στην Άσσια της Κύπρου


kypros_1Με 40 χρόνια καθυστέρηση, η πολύπαθη Άσσια, κήδευσε χθες τα θύματα μιας φρικτής μαζικής δολοφονίας, κατά την τουρκική εισβολή στα σπλάχνα της κυπριακής γης και ο Απόστολος Τόφας, που βρέθηκε μαζί με άλλους δολοφονηθέντες σε ομαδικό τάφο στο χωριό Ορνίθι βρήκε τη γαλήνη στο δικό του τάφο. Η τύχη του  αγνοείτο από τον Αύγουστο του 1974.

14 Αυγούστου 1974. Τα τουρκικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Άσσια. Δεκατέσσερις αθώοι πολίτες εκτελούνται εν ψυχρώ. Οι μισοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, για να βιώσουν δύο εβδομάδες ωμής βίας και εκφοβισμού από τον Αττίλα.Όλοι οι άνδρες και μεγάλος αριθμός εφήβων συλλαμβάνονται.Οι νεότεροι κρατούνται αιχμάλωτοι.
 
Όσοι ήταν 50 χρονών και άνω, επιβιβάζονται από τους Τούρκους στρατιώτες σε λεωφορείο, δήθεν για να επιστρέψουν στους δικούς τους.Τελικά, ο τουρκικός στρατός τους δολοφονεί εν ψυχρώ στην τοποθεσία Ορνίθι και ρίχνει τα πτώματα τους σε πηγάδια.
 
Με 40 χρόνια καθυστέρηση, η Άσσια, αρχίζει να κηδεύει τους ήρωές της. Τα 70 θύματα μιας φρικτής μαζικής δολοφονίας. Πρώτος, κηδεύτηκε ο Απόστολος Τόφας, τα οστά του οποίου αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο DNA. Οι τρεις κόρες, τα πέντε εγγόνια του και η κυπριακή πολιτεία είπαν το πρωί το ύστατο χαίρε, στον ήρωα.Απόστολος ΤόφαςΚΥΠΡΟΣ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

28 Απριλίου, 2014 - Posted by | ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, μυστικές υπηρεσίες, KISSINGER - ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, NATO

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: