ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Μηνύματα στο εσωτερικό αλλά και στην Τουρκία έστειλε ο Αβραμόπουλος από τον Άη Στράτη > BINTEO


Σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ο ΑβραμόπουλοςΜε αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας εμφανίστηκε από την ακριτική Λήμνο και τον Άη Στράτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας την ισχύ του αμυντικού μας συστήματος και καλώντας τους γείτονες να αντιληφθούν ότι οι καιροί έχουν αλλάξει.
Θέλοντας να διαμηνύσει στην Τουρκία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται την προκλητικότητα τους στο Αιγαίο και εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του προς τον ομόλογό του στην Άγκυρα, καθώς άλλα συμφωνούνται και άλλα πράττονται, αποφάσισε αιφνηδιαστικά να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη με ιδιαίτερη συμβολική σημασία στην παραμεθόριο νησιωτική Ελλάδα. Πέρα, όμως, από το μήνυμα προς την Άγκυρα η επίσκεψή του στον Αη Στράτη είχε και πολιτικό συμβολισμό καθώς εκεί υπάρχει το μουσείο της Δημοκρατίας.
Αρχικά ο υπουργός επισκέφτηκε το 290 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού και την 130η Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο.
«Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι η αντοχή, η δύναμη, το σθένος του Ελληνισμού βρίσκονται στο Αιγαίο. Εδώ είναι αναπτυγμένες οι πιο επίλεκτες δυνάμεις μας και από κοινού τα τρία Όπλα, πραγματικά έχουν δημιουργήσει μία ομπρέλα προστασίας, προάσπισης της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας όλων μας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:
«Οι θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός επί πολλές δεκαετίες για να εξασφαλίσει αυτές τις υποδομές στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μπροστά στον ιερό σκοπό της προστασίας και της ακεραιότητας της χώρας, πιάνουν τόπο και είναι σε καλά χέρια. Η Ελλάδα αυτήν την περίοδο και παρά το όσα επιφύλαξαν οι καιροί, κρατάει ψηλά την περηφάνια και το κύρος της.

Ήθελα, λοιπόν, σήμερα να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε. Σήμερα η παρουσία μου εδώ στη Λήμνο και σε λίγο στον Αη Στράτη, είναι για να στείλει και ένα γενικότερο μήνυμα, έξω από τα σύνορα της χώρας. Μήνυμα σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και περηφάνιας της Ελλάδος, αλλά και συγχρόνως μήνυμα ειρήνης και καλής γειτονίας για την ευρύτερη περιοχή μας».

Αναφερόμενος στα όμορα κράτη και στα ανοιχτά ζητήματα που έχουμε ανοιχτά με υπαιτιότητα δικιά τους, όπως είναι οι ΑΟΖ, επανέλαβε ότι όλα μπορούν να λυθούν με το να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο.

Απευθυνόμενος πιθανόν στον τούρκο πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου είπε: «Φοβούμαι όμως ότι το Αιγαίο ακόμα δεν έχει ηρεμήσει. Θέλει πολλή δουλειά, θέλει συνετά μυαλά. Θέλει να αντιληφθούμε όλοι ότι έχουμε περάσει το κατώφλι μιας νέας εποχής. Και αυτό που εμφανίζεται σαν ανάγκη για όλους τους λαούς της περιοχής είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η πρόοδος και η ευημερία. Και οι λαοί το κατάλαβαν. Εύχομαι να το αντιληφθούν και οι ηγεσίες τους, γιατί έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες τους».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο και επισκέφτηκε το φυλάκιο και το Μουσείο Δημοκρατίας του νησιού.
«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία περισσότερο ως προσκυνητές και λιγότερο ως επισκέπτες» τόνισε ο Δημήτρης Αρβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Προσκυνητές σε ένα μαρτυρικό νησί που έγινε σύμβολο της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας, αλλά και προσκυνητές στη θυσία ενός νέου ανθρώπου, ενός πιλότου που πριν από 22 περίπου χρόνια έδωσε τη ζωή του, προασπιζόμενος τα εθνικά μας δίκαια. Αυτός ο χώρος στέλνει συνάμα ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, θυμίζοντας την υποχρέωση να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης και να μην αφηνόμαστε στο έλεος των μικρών και των ασήμαντων που πάντοτε παραμονεύουν στη ζωή μας. Ένα μήνυμα ενότητας μπροστά στους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα».

Advertisements

Ιουνίου 21, 2014 - Posted by | ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: