ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Ο Ε.Βενιζέλος λέει «εγκληματίες» τους ρωσόφωνους και αθωώνει τους Ουκρανούς νεοναζί που καίνε και δολοφονούν αμάχους


υπουργός Εξωτερικών Ευ. ΒενιζέλοςΑπό την αρχή της Ουκρανικής κρίσης ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος είχε πάρει θέση κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ανοιχτά τις Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας, θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ελλάδας. Το ότι όμως, θα έφθανε στο σημείο, να χαρακτηρίσει τους ρωσόφωνους ως «τρομοκράτες» και «εγκληματίες» και να βγάλει «λάδι» τους Ουκρανούς Νεοναζί αυτό ξεφεύγει κατά πολύ από τη διπλωματία, φθάνει στα όρια της παράνοιας και ανοίγει… μέτωπα σε βάρος της χώρας μας.

Anti-government protesters gesture at a barricade at the site of clashes with riot police in KievΜιλώντας στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε με θέρμη το σχέδιο του Ουκρανού Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ζήτησε από τις χώρες της Ευρώπης να το στηρίξουν και πάνω στον άκρατο… παραλογισμό του ξεστόμισε πώς είναι αυτονόητη «η καταδίκη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος για την ευρωπαική πολιτική και για κάθε σύγχρονο κράτος».

Ποιοι είναι κατά τον κ. Βενιζέλο οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες; Οι ρωσόφωνοι που προσπαθούν να υπερασπιστούν τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία από τη μανία της κυβέρνησης του Κιέβου που διατάζει δολοφονίες και επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» αμάχων για να καταλάβει με τη βία τις περιοχές της Νέας Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί Νεοναζί που έκαψαν ζωντανούς δεκάδες ρωσόφωνους στην Οδησσό, η κυβέρνηση του Κιέβου που έστειλε μαχητικά να κάνουν αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας αμάχους και καθημερινά απογειώνει αεροσκάφη και ελικόπτερα να βομβαρδίσουν σημεία όπου ελέγχουν οι πολιτοφύλακες μη επιτρέποντας στα τεθωρακισμένα να εισβάλουν στα σπίτια τους είναι αθώες περιστέρες.

Αυτό λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, μίας χώρας που βασίζεται στον τουρισμό και περιμένει τους Ρώσους τουρίστες να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά και τους υπόλοιπους προορισμούς της χώρας προκειμένου να ενισχύσουν την τοπική οικονομία πραγματικά και όχι με «μία σαλάτα για τέσσερις».

Ο κ. Βενιζέλος ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατάει για λόγους καθαρά διπλωματικούς. Ταυτίζεται με σφαγείς και δολοφόνους και υπερασπίζεται το σχέδιο Ποροσένκο ενάντια στους ρωσόφωνους και τη Μόσχα.

Αναφερόμενος ο κ. Βενιζέλος στο ουκρανικό σχέδιο, σημείωσε ότι ο κ. Ποροσένκο εστίασε την ισορροπία της πρότασής του σε τέσσερις πυλώνες: «Ο πρώτος πυλώνας αφορά την εξωτερική πολιτική και την αποκατάσταση των καλών διμερών και, πιο συγκεκριμένα, των διασυνοριακών σχέσεων Ουκρανίας- Ρωσίας. Ο δεύτερος πυλώνας είναι αυτός της εσωτερικής ασφάλειας για όλους τους πολίτες, όλες τις γλωσσικές και εθνοτικές ομάδες και όλες τις περιοχές της Ουκρανίας.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά στις εσωτερικές συνταγματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδίως στην αποκέντρωση σε σχέση με τις ανατολικές περιοχές και την προστασία όλων των μειονοτήτων. Ο τέταρτος πυλώνας, τέλος, είναι ένα κίνητρο αναπτυξιακού και οικονομικού χαρακτήρα, κυρίως σε σχέση με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ανατολικές περιοχές».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η πρόταση Ποροσένκο αποτελεί το σχέδιο Α και ότι υπάρχει σχέδιο Β για την περίπτωση αποτυχίας, «αλλά καλύτερα να μην διολισθήσουμε στο σχέδιο Β«.

Ποιο είναι το σχέδιο Β; Να στείλουμε την ελληνική Πολεμική Αεροπορία να βομβαρδίσει στόχους στη νοτιοανατολική Ουκρανία; Γιατί μέχρι στιγμής, ο κ. Βενιζέλος έχει συμφωνήσει τα πολεμικά μας αεροσκάφη να συμμετέχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην «αυλή» της Ρωσίας, στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα. Το έχουν πράξει ήδη τρεις φορές.

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έχει άποψη για το θέμα της Ουκρανίας, συμπίπτει με αυτή του κ. Βενιζέλου ή του έχει εμπιστευτεί την εξωτερική πολιτική εν λευκώ;    

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

24 Ιουνίου, 2014 - Posted by | Εβραίοι, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, μυστικές υπηρεσίες, KISSINGER - ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: