ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

ΟΗΕ: «Η κατάσταση στη Γάζα είναι στην κόψη του ξυραφιού»


GAZA_140709_dg_16x9_992Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει στις 10 π.μ. τοπική ώρα Νέας Υόρκης την Πέμπτη (17:00 ώρα Ελλάδας,  για να συζητήσει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους παλαιστινίους ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Κατά τη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι- μουν αναμένεται να ενημερώσει το σώμα των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η κατάσταση στη Γάζα είναι στην κόψη του ξυραφιού» δήλωσε ο αξιωματούχος και έκανε έκκληση στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές για τερματισμό των εχθροπραξιών. Παράλληλα, ο Μπαν προειδοποίησε ότι η περιοχή «δεν μπορεί να αντέξει άλλον πόλεμο«.

Την νύχτα της Τετάρτης , ισραηλινά μαχητικά σφυροκοπούσαν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας ανά λίγα λεπτά και οι παλαιστίνιοι μαχητές συνέχισαν την εκτόξευση ρουκετών στην ενδοχώρα του κλιμακώνοντας την κρίση.

Από τις νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν 7 παλαιστίνιοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά.

Οι κάτοικοι της Γάζας και το ιατρικό προσωπικό ανέφεραν ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον δύο σπίτια σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Πτώματα ανασύρθηκαν από τρία ή τέσσερα κατεστραμμένα σπίτια και όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφεραν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας – που ελέγχεται πλήρως από τη Χαμάς – έχουν σκοτωθεί 47 άνθρωποι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

10 Ιουλίου, 2014 - Posted by | Εβραίοι, ΟΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια.