ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

ΗΠΑ εκκενώνει πρεσβεία στη Λιβύη εν μέσω συγκρούσεις στην Τρίπολη


072614_ff_tripoli_640Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλε τη λειτουργία της πρεσβείας του στη Λιβύη το Σάββατο και εκκενώθηκε διπλωμάτες της στη γειτονική Τυνησία υπό αμερικανική στρατιωτική συνοδεία μέσα σε μια σημαντική επιδείνωση της ασφάλειας στην Τρίπολη εντάθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Λόγω της συνεχιζόμενης βίας που προκύπτουν από συγκρούσεις μεταξύ πολιτοφυλακών της Λιβύης σε άμεση γειτνίαση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη, έχουμε μεταφερθεί προσωρινά όλο το προσωπικό μας από τη Λιβύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Marie Harf.

Η απόσυρση υπογράμμισε την ανησυχία της κυβέρνησης Ομπάμα για την αυξημένο κίνδυνο για την αμερικανική διπλωμάτες στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στη Λιβύη, όπου οι μνήμες του θανατηφόρου 2012 επίθεση στην αποστολή των ΗΠΑ στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης είναι ακόμα ζωντανές και το πολιτικό σάλο για να παραμείνει φρέσκο ​​μπροστά από ένα νέα του Κογκρέσου έρευνα για το περιστατικό. Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος είπε Fox News το Πεντάγωνο έχει συμβουλεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εγκαταλείψει τη θέση του για εβδομάδες.

«Η εξασφάλιση εγκαταστάσεις μας και την εξασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού μας είναι κορυφαίες προτεραιότητες τμήμα, και δεν είχαμε κάνει αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία», δήλωσε ο Harf. «Η ασφάλεια πρέπει να έρχονται πρώτα. Δυστυχώς, είχαμε να κάνουμε αυτό το βήμα, επειδή η θέση της πρεσβείας μας είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από έντονες μάχες και συνεχιζόμενη βία ανάμεσα σε ένοπλες λιβυκές ομάδες.»

Αμερικανικό προσωπικό στην πρεσβεία της Τρίπολης, η οποία είχε ήδη λειτουργεί με περιορισμένο προσωπικό, αποχώρησε από την πρωτεύουσα γύρω από την αυγή και ταξίδεψε οδικώς στη γειτονική Τυνησία, σύμφωνα με Harf. Περίπου 70 επιτελικά στελέχη της πρεσβείας εκδιώχθηκαν από την πόλη σε ένα τροχόσπιτο από 80 πεζοναύτες, Fox News έχει μάθει.

«Μετά από αίτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο στρατός των ΗΠΑ βοήθησε στην μετεγκατάσταση του προσωπικού από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τρίπολη», δήλωσε εκπρόσωπος από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε.

«Κατά τη διάρκεια της κίνησης, F-16, ISR ενεργητικού και Δύναμης Αντίδρασης του Airborne με MV-22 Ospreys παρέχεται ασφάλεια», ανέφερε η δήλωση. Η εκκένωση δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρηση επιτελικά στελέχη.

Το τμήμα είπε πράξεις πρεσβεία θα πρέπει να ανασταλεί μέχρι να γίνει ένας προσδιορισμός ότι η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί. Τρίπολη έχει εμπλακεί εδώ και εβδομάδες στο μεταξύ πολιτοφυλακή της βίας που έχει σκοτώσει και μερικές δεκάδες τραυματίες σε όλες τις πλευρές.

Οι μάχες ήταν ιδιαίτερα έντονη στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου παραστρατιωτικές ομάδες μάχονται για τον έλεγχο. Οι κάτοικοι κοντά στο αεροδρόμιο έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφού χτυπήθηκαν από κοχύλια. Την Παρασκευή, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης LANA ανέφερε ότι εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου και συνεχίστηκε το απόγευμα.

Η εκκένωση των ΗΠΑ ακολουθεί η Τουρκία, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είχε κλείσει την πρεσβεία της, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, ομάδες βοήθειας και των ξένων απεσταλμένων επέλεξαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην υποστήριξη του λαού της Λιβύης κατά τη διάρκεια αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και διερευνά επί του παρόντος τις επιλογές για μόνιμη επιστροφή στην Τρίπολη το συντομότερο η κατάσταση ασφάλειας στο έδαφος βελτιώνεται. Εν τω μεταξύ, το προσωπικό θα λειτουργεί από την Ουάσιγκτον και άλλες θέσεις στην περιοχή «, δήλωσε Harf. Οι εκκενώθηκαν επιτελικά στελέχη θα συνεχίσουν να εργάζονται για τα θέματα της Λιβύης στην Τύνιδα, αλλού στη Βόρεια Αφρική και στην Ουάσιγκτον.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης προειδοποίηση ταξιδίου για τη Λιβύη προτρέποντας τους Αμερικανούς να μην πάει στη χώρα και συνιστώντας ότι όσοι έχουν ήδη φύγει αμέσως εκεί. «Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν ήταν σε θέση να χτίσει επαρκώς τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές δυνάμεις και τη βελτίωση της ασφάλειας», ανέφερε. «Πολλά όπλα για στρατιωτική βαθμού παραμένουν στα χέρια των ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων των όπλων αντιαεροπορικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των άμαχων αεροπορίας.»

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο περισσότερο από τρία χρόνια ότι η Ουάσινγκτον έχει κλείσει την πρεσβεία της στη Λιβύη. Το Φεβρουάριο του 2011, η πρεσβεία ανέστειλε τη λειτουργία μέσα στην εξέγερση που ανέτρεψε τελικά πολύχρονη ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι. Μετά το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2011, η πρεσβεία εκ νέου τον Σεπτέμβριο. Καντάφι σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ιδιαίτερα ευαίσθητα για την ασφάλεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ οι εργαζόμενοι στη Λιβύη από την 11η Σεπτεμβρίου του 2012, ο τρόμος επίθεση στην αποστολή των ΗΠΑ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Βεγγάζης που σκότωσε πρεσβευτής Chris Stevens και τρεις άλλοι Αμερικανοί. Η διοίκηση εξακολουθεί να αποκρούοντας την κριτική από Ρεπουμπλικάνους και τους άλλους ότι δεν ενισχύει ούτε την ασφάλεια στη Βεγγάζη ή εκκενώσουν την αποστολή λόγω της αύξησης της βίας στην πόλη κατά τους μήνες πριν από την επίθεση.

Η αποστολή της Βεγγάζης εγκαταλείφθηκε μετά από αυτή την επίθεση και να μην ξανανοίξει. Η πρεσβεία στην Τρίπολη λειτουργεί με μειωμένη προσωπικό αφού όμως έχει παραμείνει ανοιχτό ακόμη και η βία εντάθηκε.

Την Παρασκευή, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Deborah Jones άσκησε έφεση για την καταπολέμηση κοντά στην πρεσβεία για να σταματήσει. «Δεν έχουν επιτεθεί αλλά γειτονιά μας ένα κομμάτι 2 κοντά στη δράση,» έγραψε η ίδια. «Οι διπλωματικές 2 B αποφεύγεται pls.» Την Κυριακή, ο Jones έγραψε για «βαρύ βομβαρδισμό και άλλες ανταλλαγές» της φωτιάς στην περιοχή της πρεσβείας και εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο εκκένωσης ήταν διαδεδομένη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Η μάχη στην Τρίπολη ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ισλαμιστές ηγεσία πολιτοφυλακές – ως επί το πλείστον από τη δυτική πόλη Μισράτα – ξεκίνησε μια επίθεση έκπληξη στο αεροδρόμιο, υπό τον έλεγχο των αντίπαλων πολιτοφυλακών από τη δυτική ορεινή πόλη Ζιντάν. Τη Δευτέρα, μια 113.000.000 δολάρια Airbus A330 επιβατικό αεροσκάφος για τη Λιβύη η κρατική εταιρεία Afriqiyah Airways καταστράφηκε στις μάχες.

Οι αντίπαλες πολιτοφυλακές, η οποία αποτελείται κυρίως από πρώην αντι-Καντάφι αντάρτες, έχουν αναγκάσει μια εβδομάδα-μακρά παύση λειτουργίας των σταθμών φυσικού αερίου και κυβερνητικά γραφεία. Τις τελευταίες ημέρες, ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν οχήματα που μεταφέρουν χρήματα από την Κεντρική Τράπεζα σε τοπικές τράπεζες, αναγκάζοντας το κλείσιμό τους.

Κυβέρνηση της Λιβύης αξιωματούχοι και ακτιβιστές έχουν όλο και στοχεύουν στη βία. Ένοπλοι απήγαγαν δύο νομοθέτες στα δυτικά προάστια της Τρίπολης πριν από μία εβδομάδα.

Fox News »Justin Fishel και το Associated Press συνέβαλαν σε αυτή την έκθεση

Watch the latest video at video.foxnews.com

28 Ιουλίου, 2014 - Posted by | ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: