ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν την έδρα της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ


kina_30Συνεχίζονται και σήμερα στο Χονγκ Κονγκ οι κινητοποιήσεις που προέρχονται από ένα δυτικής υποστήριξης κίνημα γιατί θεωρεί ότι η Κίνα επμβαίνει στο ζήτημα των τοπικών εκλογών με τρόπο που δεν θα έπρεπε να κάνει. Φαίνεται ότι και σε αυτό το σημείο του πλανήτη ζούμε ακόμια μια «πολύχρωμη» επανάσταση που συντονίζεται από εξωχώρια συμφέροντα και σκοπό έχουν την πρόκληση αναστάτωσης στην κυβέρνηση της Κίνας.

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν την έδρα της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, ενώ προετοιμάζονται να αποκλείσουν την καρδιά του οικονομικού αυτού κέντρου της Ασίας.
Το κίνημα Occupy Central επίσπευσε τα σχέδιά του για κινητοποιήσεις, αφού δεκάδες χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώνονται την τελευταία εβδομάδα έξω από την έδρα της κυβέρνησης. Αρχικά οι διοργανωτές του κινήματος σκόπευαν να αποκλείσουν την οικονομική συνοικία Central του Χονγκ Κονγκ την 1η Οκτωβρίου, εθνική επέτειο της Κίνας.
Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών κλιμακώθηκαν την Παρασκευή, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και πέρασαν στην εσωτερική περίμετρο της έδρας της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τους ηγέτες των φοιτητών, στην κινητοποίηση αυτή πήραν μέρος περίπου 80.000 άνθρωποι, αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Συνολικά 74 διαδηλωτές συνελήφθησαν τότε. Επίσης, τουλάχιστον 29 πολίτες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν.
Έως και 60.000 διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ ήδη από χθες το απόγευμα και να συγκεντρωθούν έξω από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Ένας αριθμός τρομακτικά μικρός αν σκεφτούμαι ότι ο συνολικός πληθυσμός της πόλης είναι πάνω από 7 εκατομμύρια.
Το κίνημα Occupy Central επεσήμανε ότι οι ενέργειες των φοιτητών «άγγιξαν πολλούς κατοίκους του Χονγκ Κονγκ» και ενέπνευσαν την ομάδα να αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα «να ξεσηκωθούμε και να δράσουμε». 
Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι η πιο επίμονες πράξεις πολιτικής ανυπακοής που έχουν σημειωθεί στο Χονγκ Κονγκ μετά την επιστροφή του στην κυριαρχία της Κίνας.
Η Κίνα, η οποία ανέκτησε το 1997 το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως ο μελλοντικός επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης θα εκλέγεται από το 2017 με καθολική ψήφο, αλλά μόνο δύο ή τρεις υποψήφιοι επιλεγμένοι από μια επιτροπή θα μπορούν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.
Ένας συνασπισμός φιλοδημοκρατικών κινημάτων πολλά από αυτά υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ υπό την οργάνωση Occupy Central διεξάγει έκτοτε εκστρατεία για να καταγγείλει την αυξανόμενη επέμβαση του Πεκίνου στις τοπικές υποθέσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Advertisements

Σεπτεμβρίου 28, 2014 - Posted by | ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: