ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Ο Πόλεμος των Πολιτισμών χτυπά την πόρτα της Ευρώπης ,,,παγκοσμιοποίηση


ΠαρίσιΠαρίσι – 20 νεκροί, αμέτρητοι θρηνούν συγγενείς και φίλους – και ένα σοκ σε ολόκληρο το Δυτικό κόσμο. Αυτή είναι η ισορροπία του τρόμου μέσα και γύρω από το Παρίσι από την περασμένη Τετάρτη. Τι ακριβώς συνέβη, μπορεί τώρα να ανακατασκευαστεί σε κάποιο βαθμό. Σχεδόν κάθε ώρα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά μυστήρια – όπως αυτά πίσω από την επίθεση.

Οι άνθρωποι που είδαν τα παιδιά τους, τα βρέφη τους, να βιάζονται και να διαμελίζονται απο ναζι και ισλαμοφασιστες μέσα στο σχολείο τους…

Οι άνθρωποι που είδαν τα παιδιά τους, τα βρέφη τους, να βιάζονται και να διαμελίζονται απο ναζι και ισλαμοφασιστες μέσα στο σχολείο τους…

Η Γαλλία είναι σε πόλεμο, αλλά δεν το δέχεται. Πόλεμος κατά ποιον; «Κατά της τρομοκρατίας και του φονταμενταλισμού», δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Γαλλίας στις παρατηρήσεις του μετά την επίθεση κατά του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Αλλά η τρομοκρατία και ο φονταμενταλισμός είναι αφηρημένες έννοιες: Η πρώτη αναφέρεται σε ένα μέσο δράσης, η δεύτερη περιγράφει την υπερβολική προσκόλληση σε αρχές. Για να σκοτώσουν αυτές οι ιδέες θα πρέπει να μεταμορφωθούν σε ανθρώπινη σάρκα, δηλαδή όπως στους δολοφόνους που διέπραξαν την επίθεση της Τετάρτης στο Παρίσι.

Ενώ ο Ολάντ απέφυγε προσεκτικά να προφέρει λέξεις όπως το Ισλάμ ή μουσουλμάνοι τζιχαντιστές, οι δύο ύποπτοι αδελφοί Σαρίφ και Κουασί τοποθέτησαν ρητά την επίθεσή τους κάτω από ένα θρησκευτικό έμβλημα, όπως φώναξαν δυνατά «αλλάου ακμπάρ» και «έχουμε εκδικηθεί τον προφήτη». Είναι ένα γεγονός ότι οι ευσεβείς μουσουλμάνοι βλέπουν σε αυτές τις πράξεις την «απόλυτη διαστροφή» της θρησκείας τους. Αυτή η εκατέρωθεν δυσφορία, ψηλαφητή στα σχόλια και τις έως τώρα αντιδράσεις δεν βοηθεί να καταλάβουμε τι συμβαίνει στην Γαλλία. Γιατί το έκαναν αυτό;

Στα γεγονότα, η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο κατά των τρομοκρατών. Αλλά οι Γάλλοι δεν τον αντιλαμβάνονται έτσι, επειδή τα πάντα σε αυτόν τον πόλεμο είναι μακριά από τα σύνορά τους. Εδώ και δύο χρόνια ο γαλλικός στρατός μάχεται κατά «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» στο Μάλι και σε όλη την περιοχή του Σαχέλ. Ένα δεύτερο μέτωπο άνοιξε αυτό το καλοκαίρι, με την γαλλική συνδρομή στην αεροπορική εκστρατεία κατά στόχων του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία.

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου το Υπουργείο Άμυνας στο Παρίσι ήταν ευχαριστημένο με την αξιολόγηση των σχετικών δραστηριοτήτων: «Από την 1η Αυγούστου ήμασταν σε θέση να εξουδετερώσουμε 60 τζιχαντιστές, κυρίως στο βόρειο Νίγηρα και το Μάλι. Σχεδόν 200 έχουν εξουδετερωθεί σε ένα χρόνο, και μεταξύ τους σημαντικοί ηγέτες». Το «εξουδετερώνω» στη στρατιωτική διάλεκτο, σημαίνει δολοφονία. Στο Ιράκ, τα γαλλικά μαχητικά Rafale και Mirage καταπολεμούν τζιχαντιστές. Με λακωνικές δηλώσεις από το Υπουργείο Άμυνας το κοινό στην Γαλλία μαθαίνει συνήθως ότι κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής τα γαλλικά αεροσκάφη «εξουδετέρωσαν αρκετά μέλη του χαλιφάτου». Ο Ολάντ είχε επισκεφθεί το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, το οποίο μετασταθμεύει στον Κόλπο για να ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική προσπάθεια. Το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την πλευρά του ότι ο συνασπισμός έχει ήδη «παραδώσει» σχεδόν 5.000 βόμβες εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, από τον Αύγουστο. Αυτές οι «παραδόσεις», ακρωτηριάζουν, σκοτώνουν.

Για το ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο αυτό, και εάν πρόκειται για έναν θεμιτό αγώνα, μπορούν να γραφούν πολλά, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι και ο εχθρός είναι σε θέση χτυπήσει σκληρά. Και μπορεί να χτυπήσει στόχους που έχουν σημασία για αυτόν. Το είδαμε την Τετάρτη στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo: Βομβαρδισμός ακριβείας εναντίον ενός προσεκτικά επιλεγμένου στόχου, για την υποτιθέμενη ισλαμοφοβία του. Κολοσσιαίο πολιτικό αποτέλεσμα. Αποστολή εξετελέσθη.

Αυτή η σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται η Γαλλία δεν λαμβάνει χώρα μόνο στην άμμο του βόρειου Νίγηρα, σε ένα προάστιο της Δαμασκού στη Συρία ή στην οροσειρά του Σιντζάρ στο Ιράκ. Είναι παγκόσμια, όπως απλά παγκοσμιοποιείται. Το αντίθετο στρατόπεδο χρησιμοποιεί επίσης σύγχρονες τεχνικές σε όλο τον κόσμο, οι νέοι τρέφονται με τις ανάλογες τηλεοπτικές σειρές και βιντεοπαιχνίδια. Έτσι, η Αλ Κάιντα κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο στο ψηφιακό περιοδικό της γραφικά που δεν στερούνται του «χιούμορ». Έδειξε φωτογραφίες πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του συντάκτη Σάρμπ από το Charlie Hebdo, με έναν υπότιλτο στην αγγλική γλώσσα: «Μια σφαίρα την ημέρα κάνει το άπιστο πέρα», εμπνευσμένη από τη βρετανική παροιμία, «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» …

Αυτή η ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ – οι μουσουλμάνοι είναι, μακράν, τα πρώτα θύματα – είναι απεριόριστη. Έχει παρατηρηθεί παντού όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι. Η Γαλλία δεν αποτελεί εξαίρεση και δεν είναι πλέον μια σύγκρουση όπως τα προηγούμενα τρομοκρατικά κύματα της δεκαετίας του ’80 και του ’90, όταν Λιβανέζοι, Ιρανοί ή Αλγερινοί είχαν πυροδοτήσει βόμβες στο έδαφος της Γαλλίας. Αυτή τη φορά οι δολοφόνοι είναι τα παιδιά των Γάλλων πολιτών. Μια μικρή μειοψηφία από αυτά, αλλά πρόκειται για τα παιδιά τους.

Ο Γάλλος πολίτης είναι τώρα ανίκανος να κρυφτεί πίσω από κάθε εικονική γραμμή Μαζινό. Οι δύο δολοφόνοι της Τετάρτης γεννήθηκαν στο Παρίσι το 1980 και το 1982, και μεγάλωσαν στο Μπιτ-Σομόν, δεν έρχονται από μια απομακρυσμένη κοιλάδα του Αφγανιστάν ή την Υεμένη. Περίπου 1.200 νεαροί Γάλλοι εμπλέκονται σε δίκτυα τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή και μεταξύ αυτών το ένα τέταρτο είναι «νεοφώτιστοι». Ανήκουστο. Και τίποτα δεν μας λέει ότι αυτό δεν είναι μόνο η αρχή.

Τι πήγε στραβά; Ορισμένοι Γάλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι μεταξύ της νεολαίας το τζιχάντ έχει αντικαταστήσει τον μύθο «της επανάστασής του». Υπήρχαν πολλοί αναρχικοί στα τέλη του 19ου αιώνα και πολλά ακροαριστερά κινήματα της δεκαετίας του ’70 του περασμένου αιώνα. Τώρα υπάρχει το τζιχάντ, που χρησιμοποιεί την ίδια λογική αυτοκτονίας του επαναστατικού ρομαντισμού.

Το πολεμικό θέατρο αυτού του πολιτικού ριζοσπαστισμού βρίσκεται στο τέλος της γραμμής του μετρό του Παρισιού, και δεν είναι η Ράκκα, η «πρωτεύουσα» του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου. Παρά τις πολλαπλές δηλώσεις ομόνοιας και εθνικής ενότητας των περασμένων ημερών, η διαχωριστική γραμμή είναι ορατή: Οι φανατικοί μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για την ανάκτηση αυτών που κανείς δεν θέλει… Εάν οι θύρες που έχουν ήδη κλείσει, παραμείνουν κλειστές, δεν υπάρχει καμία τύχη εξόδου.

Αυτές οι κεκλεισμένες θύρες ταιριάζουν με τη στρατηγική των ισλαμιστών: οι πιο μετριοπαθείς, θέλουν μια κλειστή κοινότητα, όπου τρώνε χαλάλ, αρνούμενοι την επιγαμία και των οποίων οι γυναίκες φορούν πέπλο. Οι περισσότερες ρίζες βρίσκονται στην λογική της αντιπαράθεσης, ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ) κατά των άπιστων. Αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι επίσης το αποτέλεσμα της μη ολοκλήρωσης μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας και η άνοδος της ισλαμοφοβίας.

Οι διαδηλώσεις, πολλές και μεγάλες, αυθόρμητες και προγραμματισμένες, που λαμβάνουν χώρα στην Γαλλία και αλλού ως αποτέλεσμα της επίθεσης εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και οι εφημερίδες βομβαρδίζονται με σχόλια μίσους, ρατσισμού, δυσπιστίας, όλες απόψεις που είναι κατανοητές από την άποψη των τρομοκρατικών περιστάσεων των τελευταίων ημερών, αλλά με τους συγγραφείς αυτών των σχολίων να φιλοδοξούν με κακόβουλη χαρά για μια μαζική αντιπαράθεση με τους μουσουλμάνους -συμπατριώτες τους. Ήταν η Γαλλία που περιγράφεται από τον Μισέλ Ουελμπέκ στο μυθιστόρημα «Υποταγή», πριν να εκλεγεί έναν ισλαμιστής ως πρόεδρος… Ήταν η Γαλλία, στην οποία ψηφίζουν μαζικά για την Μαρίν λε Πεν …

lykos_probato.previewΗ υποσαχάρια Αφρική και η Μέση Ανατολή, στην οποία η Γαλλία εμπλέκεται σε πολεμικές εκστρατείες εναντίον των τζιχαντιστών, είναι συγκρούσεις που έχουν επιπτώσεις στη Γαλλία. Αλλά ο πόλεμος πάντα καταλήγει στο να επιβάλει τη λογική του. Οι Γάλλοι πίστευαν ότι έχουν στεγανοποιήσει τα εξωτερικά άκρα του εσωτερικού επιχειρησιακού θεάτρου, ενώ η απειλή είναι παγκόσμια. Εάν θέλουν τώρα να ζήσουν σε μια κατάσταση όπου ο εχθρός είναι εντός της επικράτειας, είναι απόφασή τους. Η πολιτική πρόκληση -τεράστια- είναι εδώ.

defencenews

13 Ιανουαρίου, 2015 - Posted by | Οι Αδιάλλακτοι Αιρετικοί, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, Πολεμικός συναγερμός, Σημεία των Καιρών, ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΕΘΝΗ, εγκληματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: