ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ: ΚΑΜΙΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚFOR ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Armée dans la rue : les non-dits
ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – Επιβολή μερικού στρατιωτικού νόμου,μιλιταριστικοποίηση της καθημερινότητας…Οι βέλγοι σε πάγια βάση καταμαρτυρούσαν με την πρώτη ευκαιρία έλλειψη δημοκρατικότητας στη χώρα μας γιατί είχε το βεβαρυμένο παρελθόν με τη χούντα.

Τώρα ο στρατός που βγήκε για τα καλά στους δρόμους μιας σειράς πόλεων του βασιλείου πόσο δημοκράτες αισθάνονται;

Μετά τους δημάρχους της Αμβέρσας και των Βρυξελλών που κατέφυγαν στην στρατιωτική λύση επιθεώρησης ευαίσθητων σημείων και η Λιέγη αλλά και άλλες πόλεις όπως το Huy και το Verviers ζήτησαν και απέκτησαν την ανάπτυξη επίλεκτων στρατιωτικών δυνάμεων για την ασφάλεια ευαίσθητων εγκαταστάσεων και κτιρίων.
Μετά την άυξηση του επιπέδου της τρομοκρατικής απειλής η κυβέρνηση αποφάσισε να κινητοποιήσει 300 στρατιωτικούς που τέθηκαν υπό τις διαταγές της αστυνομίας.Οι Βρυξέλλες έχουν 120 άνδρες που προέρχονται από το τάγμα καταδρομέων  της Marche-en-Famenne και την   3ημονάδα αλεξιπτωτιστών του Tielen. Αυτοί προστατεύουν στατικά τόπους λατρείας,εβραικές εγκαταστάσεις,πρεσβείες,κτίρια όπου στεγάζονται διθνείς θεσμοί…
Ένα καμιόνι του στρατού  που φέρει ακόμη την ένδειξη «KFOR» – την πολυεθνική δύναμη που αναπτύχθηκε στο Κόσσοβο στην οποία συμμετείχαν βέλγοι στρατιώτες ως το 2010 – πήρε θέση μπροστά από την έδρα του ΝΑΤΟ στην Haren-Bruxelles.Περί τους 55 στρατιώτες  αναπτύχθηκαν γύρω από το δικαστικό μέγαρο της Λιέγης.Μια αποστολή ασυνήθιστη σχολιάζει ο βελγικός τύπος για άνδρες που συμμετείχαν σε αποστολές στο Αφγανιστάν και το Μαλί.
Το 2014 ο  δήμαρχος της Αμβέρσας Bart De Wever πολλές φορές κατέφυγε στο στρατό για να προστατεύσει κυρίως περιουσίες των εβραίων.
Η λιβανοποίηση του Βελγίου ήταν θέμα χρόνου…..(le vif 30/1/15)

www.dimpenews.com

31 Ιανουαρίου, 2015 - Posted by | ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: