ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

«Συναγερμός» στο Λευκό Οίκο: Έκτακτη σύσκεψη Β.Ομπάμα με Τ. Λιού για να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


USAΕυρεία έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για την υπόθεση της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην σύσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου αλλά και ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να ενημερωθεί ο Μπαρακ Ομπάμα για το ελληνικό ζήτημα και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η ανησυχία του Μ.Ομπαμα προέρχεται τόσο από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία ένα πιθανό Grexit όσο και ειδικότερα στην αμερικανική.

Σε κάθε περίπτωση οι Financial times προειδοποιούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει μόνιμη αστάθεια στην Ευρωζώνη και, ως εκ τούτου, αποσταθεροποίηση του κοινού νομίσματος αναφέρει η εφημερίδα.

«Η έξοδος μίας χώρας από μία νομισματική ένωση θα καταστήσει το ευρώ άκρως ευάλωτο σε κάθε επικείμενη οικονομική κρίση» επισημαίνει ο αρθρογράφος των Financial Times, προειδοποιώντας για τη δημιουργία ενός αρνητικού «ιστορικού».

Από την άλλη, βέβαια, επισημαίνεται πως η απειλή ενός Grexit θα οδηγήσει τις «ανυπάκουες» χώρες στην επιβολή αυστηρών πολιτικών πειθαρχίας.

Άλλες όμως χώρες, όπως η Γαλλία, προειδοποιούν ότι ο διαρκής φόβος για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ουσιαστικά καταργεί το λόγο ύπαρξης του ενιαίου νομίσματος.

«Το μείζον ερώτημα είναι αν τα μέλη της Ευρωζώνης θέλουν να καταστήσουν την απειλή εξόδου ως μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» τονίζουν οι Financial Times

Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος, η νομισματική ένωση έχει χρέος να δώσουν λύση στο ελληνικό αδιέξοδο, αποτρέποντας το Grexit.

defencenet.gr

Ιουλίου 8, 2015 - Posted by | ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: