ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

H Δύση απαντά στον Β.Πούτιν στέλνοντας τάγμα ισλαμιστών εναντίον των ρωσόφωνων στην Αζοφική Θάλασσα


chechensukraineτου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Beast, μόλις μία ώρα οδικώς από αυτή την πολιορκημένη πόλη του Ντονέντσκ , σε ένα παλιό θέρετρο στην Αζοφική Θάλασσα, μια ουκρανική στρατιωτική βάση επανδρώθηκε πρόσφατα  από μαχητές από την Τσετσενία , και πολλούς άλλους  αλλοεθνείς βετεράνους του ISIL.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ως αντιπερισπασμός από δυτικά κέντρα εξουσίας στις αποστολές δυνάμεων και οπλισμού του Β.Πούτιν προς την νόμιμη κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ στον αγώνα του κατά των ισλαμιστών, που η Δύση ακόμα ονομάζει «ένοπλη αντιπολίτευση», ενώ τελικός στόχος είναι η πρόκληση δολιοφθορών και αποσταθεροποίησης ακόμα και εντός ρωσικού εδάφους και ως ρωσικό έδαφος νοείται φυσικά και η Χερσόνησος της Κριμαίας.
Σημειώνεται ότι οι σφαγές που πραγματοποιούν οι άνρθωποι αυτοί στην Συρία είναι υπάιτιες για την δημιουργία των τεράστιων προσφυγικών κυμάτων που έχουν κυριολεκτικά «βουλιάξει» με την βοήθεια της Τουρκίας βεβαίως, τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Οι μαχητές αυτοί  μόλις έφτασαν από την  Συρία ,  και έχουν συγκροτήσει το « Τάγμα Σέιχ Μανσούρ» για να συνεργαστούν με τους Ουκρανούς του « Δεξιού Τομέα» εναντίον των ρωσόφωνων της Νέας Ρωσίας, αλλά και για να επιχειρήσουν επιδρομές εντός  του ρωσικού εδάφους. Για αυτό το λόγο έχουν τεθεί σε ετοιμότητα ρωσικές μονάδες Spetsnaz στην περιφέρεια του Ροστόφ.
Ήδη όπως αναφέρει το pronews.gr έχουν μεταφερθεί σε ευρωπαϊκές χώρες 4.000 πανέτοιμοι ισλαμιστές, οι οποίοι ετοιμάζονται πρωτίστως για επιχειρήσεις εντός «των τειχών», διασπείροντας τον πανικό και το χάος, όμως κύριος στόχος τους, όπως φαίνεται από τις κατευθυτήριες εντολές τους είναι η Ρωσία, που αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» στα σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία των νυν κοσμοεξουσιαστών.
Εδώ τίθεται το ζήτημα κοιτώντας την συνολική εικόνα πως αυτοί οι εξτρεμιστές πάντοτε φαίνονται να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο δυτικά και αμερικανικά συμφέροντα, και πως στρέφονται εναντίον στόχων που ανήκουν στην ρωσική σφαίρα επιρροής. Με οποιοδήποτε στατιστικό νόμο των πιθανοτήτων, το να είναι αυτό το γεγονός προμελετημένο τείνει να γίνει βεβαιότητα.
Άλλωστε πριν εικοσι ημέρες το pronews.gr είχε δημοσιεύσει την βαθιά ανάλυση του Τιερί Μεισάν ο οποίος «φώτιζε» με στοιχεία και εμπεριστατωμένα το πως δημιουρ΄γηθηκε το ISIL και τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ σε αυτό.
Όλοι αυτοί οι εκπαιδευμένοι και πολύπειροι μαχητές του ISIS θα αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» εναντίον των Ρωσόφωνων στη Νέα Ρωσία. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Β.Πούτιν να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες στέλνοντας προσωπικό και οπλισμό στην Συρία ώστε να βοηθηθεί εμπράκτως η νόμιμη συριακή κυβέρνηση ενάντια στους εισβολείς εξτρεμιστές που σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ προέρχονται από 29 εθνότητες σε όλο τον πλανήτη.
Για αυτό ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή προσωπικά στον ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού για την εκτέλεση του σχεδίου «συριακή Άνοιξη», σύμφωνα με το οποίο θα υποστηριχθεί πάση θυσία ο Μ.Άσαντ , θα αποτραπεί η δημιουργία  τουρκμενικού θύλακα από την Τουρκία στην Συρία , ενώ θα « ελέγχεται» επισταμένα η δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην χώρα αυτή.
Για την εκτέλεση των όποιων  πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του συνασπισμού των χωρών που τον υποστηρίζουν  στην Συρία,  θα  ζητείται οπωσδήποτε η έγκριση από την Δαμασκό!
Η παρουσία τώρα των τζιχαντιστών Τσετσένων και [αλλων φανατικών απόλο τον πλανήτη «δίπλα» στα ουκρανικορωσικά σύνορα έχει σημάνει συναγερμό στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.
Όλοι αυτοί έχουν  εκπαιδευτεί  στην Μέση Ανατολή, μαζί με τους υπόλοιπους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει η ανταποκρίτρια της Daily Beast Anna  Nemtsov.
«Μεταξύ των άτακτων δυνάμεων, συμπεριλαμβάνονται και μαχητές  του ISIS που θα πολεμήσουν κατά των ρωσόφωνων στην περιοχή  του Ντονέντσκ στην Ανατολική Ουκρανία, κάτι το οποίο   είναι πολύ επικίνδυνο για τη φήμη της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης από την πλευρά των Ουκρανών»
«Εκατοντάδες Τσετσένοι μαχητές διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα, κάποιοι νόμιμα, κάποιοι παράνομα, και ήρθαν σε επαφή με Ουκρανούς ακροδεξιούς στην περιοχή  του Ντονέντσκ κατατασσόμενοι αμέσως στα  περιβόητα «τάγματα  θανάτου» των Ουκρανών . Οι δύο οργανώσεις μπορεί να έχουν  ελάχιστα κοινά στοιχεία, αλλά έχουν έναν  κοινό εχθρό την Ρωσία»  τονίζει  το άρθρο.
Η αμερικανική εφημερίδα Daily Beast , τονίζει ότι οι  Τσετσένοι   και υπόλοιποι αλλοεθνείς ισλαμιστές  αντάρτες του  «ισλαμικού  κράτους» προετοιμάζονται για ευρείες επιχειρήσεις  στην Ανατολική Ουκρανία.
Οι Τσετσένοι αντάρτες υποστήριξαν ότι τους παρακινεί η ευκαιρία να αγωνιστούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατονομάζοντας τους Ρώσους ως «παράνομους  κατακτητές του Καυκάσου», ενώ οι υπόλοιποι  προφανώς αρέσκονται να πολεμήσουν εναντίον χριστιανών ορθοδόξων και να σκοτώσουν πολλούς από αυτούς.
Ο άνθρωπος που οι Τσετσένοι αποκαλούν «εμίρη», ή ηγέτη, είπε για το πώς πέρασε τα ουκρανικά σύνορα κατά το τελευταίο έτος. «Η μετάβαση στα  ουκρανικά  σύνορα μου πήρε δύο ημέρες, και οι Ουκρανοί φύλακες με άφησαν μιας και ήμασταν γνωστοί», είπε ο ίδιος!
«Τρεις από τους συνοδούς μας ήρθαν εδώ από τη Συρία, δεκαπέντε άλλοι από την  Τουρκία» είπαν Τσετσένοι  μαχητές στην   εφημερίδα The Daily Beast.
«Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι οι ριζοσπάστες ισλαμιστές μάχονται κατά της δημοκρατίας»,  λέει η Barbara Pakhomenko, μια  εμπειρογνώμων από την Ομάδα Διεθνών Κρίσεων.
«Σήμερα όλοι αυτοί είναι ενωμένοι με τους Ουκρανούς εθνικιστές εναντίον της Ρωσίας , αύριο θα πολεμούν  ενάντια στους φιλελεύθερους Ουκρανούς πολιτικούς », κατέληξε η ίδια.
«Ωστόσο, πολλοί απλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι από την  Μαριούπολη υποστηρίζουν την ιδέα να προσκαλέσουν  περισσότερους Τσετσένους  μαχητές»,  δήλωσε η Anna  Nemtsov της The Daily Beast .
« Είναι  ατρόμητοι μαχητές έτοιμοι να πεθάνουν  για μας, τους αγαπάμε, όλους εκείνους που μας προστατεύουν  από τον θάνατο»  είπε στην  Daily Beast ένας Ουκρανός
εθελοντής του Τάγματος «Galina» για τους Τζιχαντιστές.
Στην προκειμένη περίπτωση  όμως έχουμε ένα απίθανο μείγμα  από Ουκρανούς  ακροδεξιούς  μαζί με Τζιχαντιστές στην Ανατολικοί Ουκρανία, καθώς επίσης Τούρκους
Αμερικανούς και Γάλλους «συμβούλους» και στην Ουκρανία και στην Συρία , εναντίον  Ρώσων , Ιρανών και  Σύρων!
Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ ετοιμάζουν «κυρώσεις» κατά της Κίνας λόγω κυβερνοπολέμου, τοποθετώντας και τους Κινέζους  « απέναντι τους».Αυτό αναλυτικά σημαίνει πολλά πράγματα. Πρώτον οι ΗΠΑ έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις τους απέναντι στις έτερες υπερδυνάμεις. Τα μεγέθη τους ήδη η καθεμία ξεχωριστά καθιστούν απαγορευτικές τις οποιεσδήποτε ενέργειες απέναντί τους.
Η επιβολή κυρώσεων όμως και στις δύο ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα και οι δύο μαζί να ξεκινήσουν κοινό αγώνα εναντίον των ΗΠΑ, και του δολαρίου, και τηρουμένων των αναλογιών,αυτός ποπυ θα χάσει θα είναι η αμερικανική υπερδύναμη.
Το ζήτημα είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για όλον τον πλανήτη που εμπλέκει τις τρεις ισχυρότερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη. Ο όλεθρος
δεν είναι απίθανος να συμβεί, το κυνήγι της εξουσίας «τυφλώνει» και όπως λέει και η Αγία γραφή «Μωραίνει ο Κύριος ων βούλεται απωλέσαι».
Αυτό σημαίνει ότι οι αναλυτές στην Ουάσιγκτον που καθορίζουν την εξωτερική της πολιτική είτε έχουν υπερκτιμήσει τις νυν αμερικανικές δυνατότητες, είτε έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, καθώς η αμερικανική δύναμη βαίνει μειούμενη σταθερά τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τις δύο αχανείς χώρες οι οποίες αυξάνουν την δική τους όπως και την γεωπολιτική τους επιρροή.
Εν ολίγοις οι Αμερικανοί επιχειρούν να τις «περικυκλωσουν» γεωστρατηγικά τώρα που θεωρούν ότι ακόμα διαθέτουν αρκετή ισχύ. Αυτό επιχείρησε να κάνει και η Αθήνα στην 
Σπάρτη στον Πελοπονησιακό πόλεμο, αλλά και η Βενετία στην Οθωμανική Αυτικρατορία με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι αχανείς ηπειρωτικές δυνάμεις δεν μπορούν ποτέ να περικυκλωθούν, και όταν πλησιάζεις στις επικράτειές τους είναι ανίκητες, λόγω αστείρευτων εφεδρειών και διαθέσιμων πρώτων υλών, ενώ η συντήρηση της ναυτικής ισχύος σε κατάσταση ετοιμότητας για μεγάλα χρονικά διαστήματα εξουθενώνει οικονομικά την ναυτική δύναμη.
Συν τοις άλλοις η Κίνα συνορεύει άμεσα με την Ρωσία για να υποστηριχθεί με ρωσικούς υδρογονάνθρακες χωρίς να μπορεί να παρέμβει αμερικανικό «χέρι» στο ενδιάμεσο της της μεταφοράς τους.
pronews.gr

8 Σεπτεμβρίου, 2015 - Posted by | ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.