ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

CNBC: «Η Γερμανία είναι η πρωτεύουσα του κόσμου στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος»


blackmoneyL_0

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Χρέος και την Ανάπτυξη (Eurodad) που την παρουσιάζει το CNBC αναφέρει ότι η Γερμανία και το Λουξεμβούργο είναι οι «πρωτεύουσες» στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος στην ΕΕ, και μάλιστα ειδικότερα για το Βερολίνο αναφέρεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο «πλυντήριο» του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Eurodad: «Μερικές από τις πιο ύποπτες χώρες εξακολουθούν να είναι το Λουξεμβούργο και η Γερμανία, οι οποίες προσφέρουν ένα ευρύ σύνολο από επιλογές για την απόκρυψη της ιδιοκτησίας και του ξεπλύματος χρήματος». 
Η συνέχεια έχει πολύ ενδιαφέρον. Όπως επισημαίνει το Marketfair: το ξέπλυμα χρήματος μετατρέπει τα έσοδα του εγκλήματος σε δήθεν νόμιμα χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία και έχει συνδεθεί με την διεθνή τρομοκρατία.
Ο συντονιστής φορολογικής δικαιοσύνης της Eurodad, Τοβ Ρίντινγκ υποστηρίζει πως ενώ οι πολίτες της ΕΕ περιμένουν εδώ και ένα χρόνο την Ενωση να βάλει τέλος σε ένα σύστημα που επιτρέπει σε εκατοντάδες πολυεθνικές να φοροαποφεύγουν και να ξεπλένουν χρήμα: «Αντ ‘αυτού εμφανίζονται νέα κενά.
Είναι σαφές ότι στην ΕΕ είναι business as usual για τις πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν να αποφύγουν τους κανόνες για να μειώσουν τους λογαριασμούς τους, αποφεύγοντας να πληρώσουν φόρους»
Advertisements

Νοέμβριος 8, 2015 - Posted by | ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: