ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

hellas-makedonomaxos WordPress.com site

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL «τύφλωσε» το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 πριν καταρριφθεί


toyrkΓ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )
Τουλάχιστον πέντε κινητά συστήματα CORAL αναπτύχθηκαν άμεσα στα σύνορα με την Συρία, αναφέρει *** σήμερα ο τουρκικός τύπος.
Η κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να «απενεργοποιήσει» και να « τυφλώσει» ρωσικά ραντάρ, αεροσκάφη, πυραύλους και τα λίαν επικίνδυνα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστώντας τα αναποτελεσματικά.Το κινητό σύστημα CORAL παραδόθηκε προχθές σε επίσημη τελετή στην τουρκική πολεμική αεροπορία , σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο: ***ΣΑΡΩΝΟΥΝ το Αιγαίο οι Τούρκοι! «Δοκιμάστηκε» και παραδόθηκε στην τουρκική αεροπορία το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL, από την εταιρεία ASELSAN.
Η τελετή παράδοσης του συστήματος μπορεί να πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, το 2016, αλλά από τον Ιούλιο του περασμένου έτους συστήματα CORAL ευρίσκονταν ήδη στην τουρκική επαρχία Χατάι.
Το σύστημα αυτό υποβλήθηκε σε χιλιάδες δοκιμές από τον Ιούλιο, τις οποίες πέρασε με μεγάλη επιτυχία .
***Το άρθρο αναφέρει ότι κατά φάση προ της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24, το τουρκικό σύστημα «τύφλωσε» τα ηλεκτρονικά του συστήματα με αποτέλεσμα το ραντάρ του ρωσικού αεροσκάφους να μην «αντιληφθούν» τα τουρκικά μαχητικά F-16 που το «ανέμεναν» .
Συστήματα CORAL επίσης, δημιούργησαν πρόβλημα στα ρωσικά βομβαρδιστικά σε τέσσερις περιπτώσεις με αποτέλεσμα αυτά να βομβαρδιζόσουν λάθος στόχο τέσσερις φορές, εγείροντας επίσης ερωτήματα, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .
Τέλος, ρωσικό αεροσκάφος χτύπησε κατά λάθος καταυλισμούς των Σύρων Κούρδων YPG στην Συρία, με το καθεστώς του Άσαντ να επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες από πρώτο χέρι.
Ενδεχόμενος για αυτό η Ρωσία απέστειλε εσπευσμένα πριν μερικές ημέρες ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικών παρεμβολών σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο:*** Ρωσικό αεροσκάφος AWACS SAR TU-214R στην Λατάκεια λόγω ενδεχόμενης εναέριας τουρκικής επίθεσης;).
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, όπως και οι πύραυλοι Krashuk-4, καθώς και όλες οι ηλεκτρονικές μονάδες πολέμου της Ρωσίας ευρίσκονται σε ασθενέστερη θέση σε σχέση με τα αντίστοιχα τουρκικά συστήματα CORAL . Όλες αυτές οι διαπιστώσεις αφορούν φυσικά την τουρκική άποψη και μόνο.
Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL αποτελεί αμυντική τεχνολογία « αιχμής» στον κρίσιμο τομέα των «ηλεκτρονικών μονάδων πολέμου», και θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα από την Τουρκία .
Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων) SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας , με εμβέλεια τουλάχιστον 100 χλμ .
Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με την χρήση του συστήματος αυτού διαθέτει την τρομερή δυνατότητα παρεμβολής ( ηλεκτρονικού πολέμου και επιχειρήσεων SIGINT) και στις τρεις διαστάσεις , θάλασσα , στεριά και αέρα.
*** σήμερα ο τουρκικός τύπος.
***ΣΑΡΩΝΟΥΝ το Αιγαίο οι Τούρκοι! «Δοκιμάστηκε» και παραδόθηκε στην τουρκική αεροπορία το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL
***Το άρθρο αναφέρει
*** Ρωσικό αεροσκάφος AWACS SAR TU-214R στην Λατάκεια λόγω ενδεχόμενης εναέριας τουρκικής επίθεσης;).

pentapostagma.gr

Advertisements

Φεβρουαρίου 25, 2016 - Posted by | ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: